Pécsi Zöldkomposzt

A pandémiás helyzetre való tekintettel, a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében, valamennyi telephelyünkön a komposzt értékesítését határozatlan ideig szüneteltetjük.
A várható értékesítés újraindulását a honlapon és a facebookon is jelezni fogjuk tisztelt Ügyfeleink részére.

Megértésüket köszönjük.

 

Az elkülönítetten begyűjtött, csak természetes, növényi eredetű alapanyagokat tartalmazó komposzt előállítása fontos részét képezi a környezettudatos hulladékkezelésnek. Csökkenti a lerakásra kerülő hulladékmennyiséget, elősegíti a természetes anyagok újrahasznosítási körforgásba történő visszajutását.

 

Próbálja ki Ön is a „Pécsi Zöldkomposztot”!

A „Pécsi Zöldkomposzt” márkanéven forgalomba kerülő talajjavító kizárólag növényi eredetű alapanyagok, faág-nyesedék, falomb, valamint fűkaszálék optimális keverékéből készül, garantáltan gyommentes és növekedésserkentő hatású. A kertészeti munkákat eredményesebbé tevő, a kertkultúrában fontos, új terméket a felhasználók örömmel üdvözölték. Tápanyagtartalma, illetve a talajszerkezetre gyakorolt pozitív hatása alapján kiváló terméknek minősítették. A tőzeges alapú talajjavítóknál előnyösebb a hatása, mivel jelentős a tápanyagtartalma.

A „Pécsi Zöldkomposzt” a NÉBIH Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság által kiadott forgalomba-hozatali engedéllyel rendelkezik.

A Fodor József Országos Közegészségügyi Központ Országos Környezetegészségügyi Igazgatóság által végzett fertőzőképességi vizsgálati eredmények alapján a „Pécsi Zöldkomposzt” márkanéven forgalmazni kívánt, parkkezelési hulladékokból és lakossági zöldhulladékból előállított komposzt kielégíti a forgalomba hozatal talajhigiénés mikrobiológiai követelményeit.

 

  • A komposzt külleme: · fekete színű, földszagú, morzsalékos anyag
  • PH: pH átlag = 8 +- 0,5
  • Szárazanyag tartalom: (m/m%) legalább 50,0
  • Szerves anyag tartalom: (m/m%) legalább 25%, csírázásgátló, gyomosító és toxikus hatása nincs; a talajra, annak mikroflórájára, valamint a termesztett növényekre káros anyagokat nem tartalmaz.

 

Felhasználási javaslata

Mire használható a komposzt? A komposzt felerősíti a talaj mikrobiológiai tevékenységét, fedezi a termesztett növények tápanyag és ásványi anyag igényét, segíti a humuszképződést. Használható parkokban, szántóföldi kultúrákban, kertészetben: szabadföldön és fólia alatt egyaránt, szőlő, gyümölcsfa és dísznövények telepítésénél, balkonládás növényekhez, levéldísznövényekhez, cserepes növényekhez, valamint örökzöldek konténerezéséhez.

  • Szántóföldi és kertészeti kultúrákban 5-40 tonna/hektár/év mennyiségben.
  • Házikerti zöldségnövényeknél alap- és fejtrágyázásra 1-5 kg/m2 mennyiségben a talajba dolgozva.
  • Parkok kialakítása és gyeptelepítés előtt 5-10 kg/m2 mennyiségben.
  • Termesztőközegek alkotórészeként legfeljebb 10 térfogat % keverési arányban.

 

Megvásárolható

A Dél-Kom Nonprofit Kft. Pécs-Kökényi Regionális Hulladékkezelési Központ, mérlegház

Nyitvatartási idő: hétfőtől – péntekig 7.00-14.00

Telefon: 72-805-369

Árak

Ömlesztett komposzt  50 tonnáig:  4920,- Ft + 27% ÁFA / tonna,
bruttó 6248,- Ft/tonna
Ömlesztett komposzt 50-150 tonnáig : 4205,- Ft + 27% ÁFA / tonna,
bruttó 5340,- Ft/tonna
Ömlesztett komposzt 150 tonna felett 2100,- Ft + 27% ÁFA/ tonna,
bruttó 2667,- Ft/tonna
Zsákos komposzt 40 literes:  430,- Ft + 27% ÁFA / zsák,
bruttó 546,- Ft/zsák

 

A járványügyi helyzetre való tekintettel a komposzt értékesítés bizonytalan ideig szünetel.