Pécsi Zöldkomposzt

A Pécsi Zöldkomposzt értékesítését átmenetileg szüneteltetjük készlet hiány miatt.  Várhatóan 2021 tavaszán indul újra az árusítás.

Megértésüket köszönjük!

 

Az elkülönítetten begyűjtött, csak természetes, növényi eredetű alapanyagokat tartalmazó komposzt előállítása fontos részét képezi a környezettudatos hulladékkezelésnek. Csökkenti a lerakásra kerülő hulladékmennyiséget, elősegíti a természetes anyagok újrahasznosítási körforgásba történő visszajutását.

 

Próbálja ki Ön is a „Pécsi Zöldkomposztot”!

A „Pécsi Zöldkomposzt” márkanéven forgalomba kerülő talajjavító kizárólag növényi eredetű alapanyagok, faág-nyesedék, falomb, valamint fűkaszálék optimális keverékéből készül, garantáltan gyommentes és növekedésserkentő hatású. A kertészeti munkákat eredményesebbé tevő, a kertkultúrában fontos, új terméket a felhasználók örömmel üdvözölték. Tápanyagtartalma, illetve a talajszerkezetre gyakorolt pozitív hatása alapján kiváló terméknek minősítették. A tőzeges alapú talajjavítóknál előnyösebb a hatása, mivel jelentős a tápanyagtartalma.

A „Pécsi Zöldkomposzt” a NÉBIH Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóság által kiadott forgalomba-hozatali engedéllyel rendelkezik.

A Fodor József Országos Közegészségügyi Központ Országos Környezetegészségügyi Igazgatóság által végzett fertőzőképességi vizsgálati eredmények alapján a „Pécsi Zöldkomposzt” márkanéven forgalmazni kívánt, parkkezelési hulladékokból és lakossági zöldhulladékból előállított komposzt kielégíti a forgalomba hozatal talajhigiénés mikrobiológiai követelményeit.

 

  • A komposzt külleme: · fekete színű, földszagú, morzsalékos anyag
  • PH: pH átlag = 8 +- 0,5
  • Szárazanyag tartalom: (m/m%) legalább 50,0
  • Szerves anyag tartalom: (m/m%) legalább 25%, csírázásgátló, gyomosító és toxikus hatása nincs; a talajra, annak mikroflórájára, valamint a termesztett növényekre káros anyagokat nem tartalmaz.

 

Felhasználási javaslata

Mire használható a komposzt? A komposzt felerősíti a talaj mikrobiológiai tevékenységét, fedezi a termesztett növények tápanyag és ásványi anyag igényét, segíti a humuszképződést. Használható parkokban, szántóföldi kultúrákban, kertészetben: szabadföldön és fólia alatt egyaránt, szőlő, gyümölcsfa és dísznövények telepítésénél, balkonládás növényekhez, levéldísznövényekhez, cserepes növényekhez, valamint örökzöldek konténerezéséhez.

  • Szántóföldi és kertészeti kultúrákban 5-40 tonna/hektár/év mennyiségben.
  • Házikerti zöldségnövényeknél alap- és fejtrágyázásra 1-5 kg/m2 mennyiségben a talajba dolgozva.
  • Parkok kialakítása és gyeptelepítés előtt 5-10 kg/m2 mennyiségben.
  • Termesztőközegek alkotórészeként legfeljebb 10 térfogat % keverési arányban.

 

Megvásárolható

A Dél-Kom Nonprofit Kft. Pécs-Kökényi Regionális Hulladékkezelési Központ, mérlegház

Nyitvatartási idő: hétfőtől – péntekig 7.00-14.00

Telefon: 72-805-369

Árak

Ömlesztett komposzt  50 tonnáig:  5117,- Ft + 27% ÁFA / tonna,
bruttó 6499,- Ft/tonna
Ömlesztett komposzt 50-150 tonnáig : 4373,- Ft + 27% ÁFA / tonna,
bruttó 5554,- Ft/tonna
Ömlesztett komposzt 150 tonna felett 2184,- Ft + 27% ÁFA/ tonna,
bruttó 2774,- Ft/tonna
Zsákos komposzt 40 literes:  447,- Ft + 27% ÁFA / zsák,
bruttó 568,- Ft/zsák