Karácsonyfagyűjtés

A karácsonyi időszakot követően, 2022. január 6. napjától, a közszolgáltatást végző Dél-Kom Nonprofit Kft. megkezdi a feleslegessé vált fenyőfák begyűjtését.

Szállítási üzemünk január 31-ig – kapacitástól függően – szállítja el az hulladékgyűjtő edények mellé kihelyezett fenyőfákat.

Fontos, hogy fákat csupaszon, azaz a díszektől, karácsonyfatalptól, egyéb hulladékoktól mentesen – mint például szaloncukor, papír – kell kitenni a háztartási hulladékgyűjtő edények mellé. Kérjük, hogy a másfél méteresnél nagyobb fenyőfákat a kukák mellé kettévágva helyezzék ki, ezzel is elősegítve az elszállítást.

Azok a pécsi ügyfeleink, akik földlabdás fenyőfát vásároltak karácsonyra, de kiültetni még sincs módjuk, kérjük ajánlják fel mindenki örömére, Pécs város közterületeinek díszítésére. 2021. január 1-31. között várjuk a földlabdás fenyőfa felajánlásokat a BIOKOM Nonprofit Kft. központi épületében, a Pécs, Siklósi út 52. szám alatt. Az ily módon összegyűjtött fák a városi Csemetekertbe (Tüskésréti út) kerülnek tavaszig, ahol a szakszerű gondozás után Pécs valamelyik zöldfelületén találnak otthonra.

Január-február hónapokban lakossági partnereink részére a fenyőfák leadására – Pécsett és vidéken egyaránt – hulladékudvarainkban is van lehetőség.