Karácsonyfagyűjtő járat Pécsett

A karácsonyi időszakot követően, 2021. január 6. napjától, a közszolgáltatást végző Dél-Kom Nkft. megkezdi a feleslegessé vált fenyőfák begyűjtését.

A gyűjtés, amely január 31-ig tart, kifejezetten erre a célra rendszeresített különjárattal történik az egyes lakóterületekhez tartozó megszokott hulladékszállítási napokon.

Fontos, hogy fákat csupaszon, azaz a díszektől, karácsonyfatalptól, egyéb hulladékoktól mentesen – mint például szaloncukor, papír – kell kitenni a háztartási hulladékgyűjtő edények mellé. Kérjük, hogy a másfél méteresnél nagyobb fenyőfákat a kukák mellé kettévágva helyezzék ki, ezzel is elősegítve az elszállítást.

Január-február hónapokban a fenyőfák leadására, lakossági partnereink részére – Pécsett és vidéken egyaránt – hulladékudvarainkban is van lehetőség.

Azok, akik földlabdás fenyőfát vásároltak karácsonyra, de kiültetni még sincs módjuk, kérjük ajánlják fel mindenki örömére, Pécs város közterületeinek díszítésére. 2021. január 1.-31. között várjuk a földlabdás fenyőfa felajánlásokat a BIOKOM NKft. központi recepcióján, a Pécs, Siklósi út 52. szám alatt. Az ily módon összegyűjtött fák a városi Csemetekertbe (Tüskésréti út) kerülnek tavaszig, ahol a szakszerű gondozás után Pécs valamelyik zöldfelületén találnak otthonra.