Pécsi Zöldkomposzt

A BIOKOM Nonprofit Kft. Pécs város hulladékkezelési közszolgáltatójaként a legfontosabb értékeinek a környezet tiszteletét, megóvását, a minőség iránti elkötelezettséget vallja. Mindennapi tevékenységében, kutatásaiban, fejlesztéseiben célul tűzte ki a fenntartható fejlődés elveinek érvényesülését. Ez a szemlélet arra motiválja, hogy a hulladékok mind nagyobb arányú hasznosítását valósítsa meg. A BIOKOM Nonprofit Kft. ennek szellemében kezdte meg komposztálási tevékenységét, amelynek alapanyagául a 2003-ban indult zöld-hulladék járat által begyűjtött növényi hulladékok szolgálnak. Ez a járat Pécs családi házas területeiről gyűjti be a növényi hulladékokat minden évben tavasztól a tél beálltáig. Az elkülönítetten begyűjtött, csak természetes, növényi eredetű alapanyagokat tartalmazó komposzt előállítása fontos részét képezi a környezettudatos hulladékkezelésnek. Csökkenti a lerakásra kerülő hulladékmennyiséget, elősegíti a természetes anyagok újrahasznosítási körforgásba történő visszajutását.

Próbálja ki Ön is a „Pécsi Zöldkomposztot” !

A BIOKOM Nonprofit Kft. folytatja a „Pécsi Zöldkomposzt” értékesítését. A „Pécsi Zöldkomposzt” márkanéven forgalomba kerülő talajjavító kizárólag növényi eredetű alapanyagok, faág-nyesedék, falomb, valamint fűkaszálék optimális keverékéből készül. A „Pécsi Zöldkomposzt” garantáltan gyommentes és növekedésserkentő hatású. A kertészeti munkákat eredményesebbé tevő, a kertkultúrában fontos, új terméket a felhasználók örömmel üdvözölték. A „Pécsi Zöldkomposztot” tápanyagtartalma,illetve a talajszerkezetre gyakorolt pozitív hatása alapján kiváló terméknek minősítették. A tőzeges alapú talajjavítóknál előnyösebb a hatása, mivel jelentős a tápanyagtartalma. A „Pécsi Zöldkomposzt” a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium Növény és Talajvédelmi Főosztálya által kiadott forgalomba-hozatali engedéllyel rendelkezik.

A „Pécsi Zöldkomposzt”felhasználási javaslata:

· Szántóföldi és kertészeti kultúrákban 5-40 tonna/hektár/év mennyiségben.

· Házikerti zöldségnövényeknél alap- és fejtrágyázásra 1-5 kg/m2 mennyiségben a talajba dolgozva.

· Parkok kialakítása és gyeptelepítés előtt 5-10 kg/m2 mennyiségben.

· Termesztőközegek alkotórészeként legfeljebb 10 térfogat % keverési arányban.

Megvásárolható: A BIOKOM Nonprofit Kft. Kökényi Komposzttelepénél (a hulladéklerakó mellett) Nyitvatartási idő: hétfőtől – péntekig 7.00-14.00 Telefon: 72-562-900

 Árak:
 Komposzt – ömlesztett, 50 tonnáig:  4578,- Ft + 27% ÁFA / tonna,bruttó 5814 Ft/tonna
 Ömlesztett állapotban – 50 tonna feletti mennyiségnél:  3910,- Ft + 27 %ÁFA / tonna,bruttó 4966 Ft/tonna
 Zsákos kiszerelésben (40 literes zsákban):*  398,- Ft + 27% ÁFA / zsák,bruttó 505 Ft/db
 * Zsákos kiszerelés esetén nagyobb tétel vásárlásakor (10 zsák feletti mennyiség), továbbá ömlesztett komposzt igénylése esetén kérjük, hogy vásárlási szándékát telefonon előre jelezze. Köszönjük! A kökényi telephelyünkön kívül , a zsákos komposzt megvásárolható a hulladékudvarainkban is.


Komposzt termékleírás: A „Fodor József” Országos Közegészségügyi Központ Országos Környezetegészségügyi Intézete által végzett fertőzőképességi vizsgálati eredmények alapján a BIOKOM Nonprofit Kft. által „Pécsi Zöldkomposzt” márkanéven forgalmazni kívánt, parkkezelési hulladékokból és letermett gombatrágyából előállított komposzt kielégíti a forgalomba hozatal talajhigiénés mikrobiológiai követelményeit.

1.) A komposzt külleme: · Szín – nagyon sötét szürkés-barna (10 YR 3/2) · Szag – enyhén gombaszagú · Halmazállapot –szilárd 2.) PH: pH átlag = 8,05 3.) Szárazanyag tartalom: Szárazanyag átlag: 52,6% 4.) Szerves anyag tartalom: Szerves anyag átlag ≥25% Csírázásgátló, gyomosító és toxikus hatása nincs; a talajra, annak mikroflórájára, valamint a termesztett növényekre káros anyagokat nem tartalmaz.

Mire használható a komposzt? A komposzt felerősíti a talaj mikrobiológiai tevékenységét, fedezi a termesztett növények tápanyag és ásványi anyag igényét, segíti a humuszképződést. Használható parkokban, szántóföldi kultúrákban, kertészetben: szabadföldön és fólia alatt egyaránt, szőlő, gyümölcsfa és dísznövények telepítésénél, balkonládás növényekhez, levéldísznövényekhez, cserepes növényekhez, valamint örökzöldek konténerezéséhez.